Wednesday, September 17, 2014

Ezekiel Arthur Pott

[ ezekiel artur pot ]

 

    

Player: Pietro

FC: Ian McKellen

Victory year: 92nd Annual Hunger Games

Contact: Butschek.Petr@seznam.cz

Age: 69 deceased - probodnutý krk: T. Finnigan

Token: Stříbrná psí známka s hlavou reprodrozda

Hobby: Návrhář, experimenty s jedy a chemikáliemi


[ before the Hunger Games ] Ezekiel se odmala pohyboval kolem chemikálií používaných pro barvení a čištění látek, proto se je naučil bezchybně rozeznávat a začal je studovat. Naučil se, které látky jsou prudké jedy, které omamné a nebo které jen příšerně smrdí. Kromě tohoto patřila mezi jeho oblíbené činnosti lukostřelba, z luku se naučil střílet úplně sám, dokonce si luk a šípy vyrobil. Brzy ráno a k večeru chodil tajně do lesů lovit, aby vůbec doma měli co jíst. Krom lovu v lese sbíral i různé lesní plody, bylinky a houby, takže poměrně snadno rozezná rulík zlomocný od borůvky a tis červený od brusinek. Ví, které bylinky jsou léčivé a které naopak prudce jedovaté, lehce si poradí s většinou zranění. Při lovu a pobytu na zakázaném území se také musel umět dobře skrývat před mírotvorci, tudíž ani v maskování není špatný. Se zbraněmi se moc nesetkal, jedině tak s nožem na krájení masa a svým lukem. Ale velmi si oblíbil foukačku s jedovými šipkami, snadno přenosná a ještě k tomu nenápadná zbraň dlouhého dosahu, která téměř jistě usmrtí protivníka. Pokud tedy nemine cíl.

[ the days after ] Hladové hry si na něm vybraly svou daň. Má zrychlené reakce, jako by neustále očekával, že na něj něco nebo někdo zaútočí i přes to, že už od doby, kdy byl v aréně, uplynulo spoustu let. Je moudrý a rozvážný, dlouho nad něčím přemýšlí, než to teprve udělá, aby si byl jist, že se nic nepokazí. Řídí se totiž heslem: „Dvakrát měř, jednou řež.“ Může se zdát, že je takový zpomalený, což je vlastně pravda, protože si pečlivě rozmýšlí, než něco udělá, ale pokud není ani na myšlení čas, je až velmi rychlý. Stále u sebe nosí svou oblíbenou foukačku, avšak vyměnil ji za pevnější kovovou a naučil se vyrábět si pevnější šipky s delším dostřelem. Objevil několik nových chemických sloučenin, o kterých ví jen on sám a hodlá se o ně podělit maximálně tak se svými svěřenci, splátci, kteří mu budou přiděleni. Vytvořil spoustu různých čichacích solí s různými účinky, smradlavé bomby, nervový toxin do šipek a také uspávací sérum, po kterém se dotyčný již neprobudí.


[ before the Hunger Games ] Není to moc dobrý běžec a také neumí plavat, tudíž ve vodě nemá žádnou šanci na záchranu sebe samotného, natož pak ostatních. Ve spaní někdy chrápe. Není to sice žádný zvuk motorové pily, ale bystřejší splátce by ho mohl odhalit a zabít. Nesnese pohled na krev, jakmile nějakou spatří, odvrací zrak a zvedá se mu žaludek. Jakmile však přejde panika, umí krvácení zastavit a ránu ošetřit. Je to klaustrofobik, nesnáší stísněné prostory, jakmile se do nějakého takového dostane, snaží se ihned dostat odtamtud pryč. Doma sice trénuje, kdyby ho vybrali, ale je to jenom takové to domácí trénování, nikdo ho nevede, a v podstatě, co se nenaučí on sám, tak to neumí. Musí věci okoukávat z televize z Her nebo od mírotvorců. Neumí to se zbraněmi a nikdy nebyl v žádném boji. Jenom jednou mu ve škole jeden kluk přerazil nos, to dost vyváděl, protože byla najednou všude krev. Není vůbec dobrý v přírodě, nezná zvířata a neví, jak by tam přežil.

[ the days after ] V aréně se jeho kondice poněkud zlepšila, ale s rostoucím věkem už ztrácí svou výdrž. Oblíbil si turistiku, za den je schopný nachodit klidně i pět až deset kilometrů a ještě do toho nasbírat nějaké houby, ale kdyby měl běžet, asi by to už nezvládl. Leda možná kdyby mu opravdu šlo o život. Má pomalý start a po sto metrech už mívá problémy udržet tempo. Delší trasu jak pět set metrů nezvládne uběhnout vůbec, spíše ujít rychlou chůzí nebo v mírném poklusu, ale dává přednost procházkám s holí v ruce, kterou má spíše jako módní doplněk, ale v kopci se mu přeci jen hodí. Plavat stále neumí, nad hladinou se neudrží, avšak celkem obstojně se potápí… tedy spíše topí. Jestli by měl zemřít utopením, tak ať je to alespoň se stylem. Na čtení potřebuje brýle a jeho pohled do dálky také není zrovna jestřábí, pomalu se u něj objevuje krátkozrakost, Ezekiel uvažuje, že by si nechal oči spravit v Kapitolu, ale zatím se k tomu neměl. Krev stále nemusí, ale už to na něj nemá takový vliv jako dříve, Hry ho zocelily. Klaustrofobikem zůstal i nadále.


[ before the Hunger Games ] Narodil se do rodiny oděvních návrhářů. Jak nečekané u Osmého kraje, že? Rodiče se dokázali postarat o rodinu dobře, má ještě staršího bratra, se kterým má dobrý vztah. Jak už jsem zmínila, odmalička vynikal v rozeznávání chemikálií a jedů a hodlal to využít, kdyby ho vybrali jako splátce. Ba dokonce je připravený ty Hry vyhrát. Ezekiel je poměrně urostlý muž, má přibližně metr osmdesát. No, i přesto pod huňatým klenutým obočím se nachází pár ocelově modrých očí, které neustále zkoumají okolí. Mezi nimi tkví celkem široký nos a pod ním úzké rty. Často se usmívá a i v očích mu je vidět šibalská jiskra malého kluka. Jako správný obyvatel Osmého kraje se samozřejmě umí obléknout, rád nosí slušivé obleky a košile, avšak nepohrdne ani pletenými svetry ze stoprocentní bavlny nebo klobouky. Klobouky má totiž moc rád, má jich doma celou sbírku a kdykoliv je možnost, nějaký si na sebe vezme. Má trochu poleptané ruce od chemikálií, ale nic závažného to není, jen pár jizev.

[ the days after ] Po Hrách chvíli zůstal v Kapitolu, kde si užíval blaha, krásných žen a bohatství, ale brzy ho to přešlo a po dvou letech se vrátil zpátky do Osmého kraje, kde pokračoval ve svých experimentech a vynalézání. Když ho bylo potřeba, tak mentoroval. Také chodil častěji do lesa, kde trénoval lov, lukostřelbu a podobně. Chodil a stále chodí běhat, aby zlepšil svou fyzičku. Když má čas, navštěvuje Kapitol, ale už ho tak neláká jako dříve, dalo by se i říct, že ho omrzel. Ženy ho už nechtějí i přes to, že vyhrál Hry, raději sáhnou po mladších vítězích. I ostatní kapitolské věci ho poněkud nudí. Vlastně do Kapitolu jezdí jen v době Her, aby pomohl splátcům ze svého kraje, a inspirovat se kapitolskou módou pro své vlastní modely pro Osmý kraj. Dal se i na čtení, jelikož je to už starší pán a chce být přesně takovým tím starším pánem, co je moudrý a každému rád pomůže. Žije ale sám se svými dvěma psy, protože s lidmi ani neví, jestli by to vydržel. Po Hrách se odstřihl od své rodiny a zvykl si na to, že je samostatnou jednotkou.

other worlds

stranger2s.jpg