Wednesday, October 02, 2013

Theodor Finnigan

[ týodor finign ]

 

    

Player: Renaiti

FC: Logan Lerman

Victory year: 111th Annual Hunger Games

Contact: renaiti@seznam.cz

Age: 46 deceased - vypuštěn do vesmíru

Token: Rybařský háček

Hobby: Rybolov


[ before the Hunger Games ] Jelikož pochází ze Čtvrtého kraje, musí být zřejmě profesionál. Kolem svých pěti let začal plavat, v dnešní době umí plavat od prsa až ke znaku. Plavání je jeho největší předností, umí to fakt bravurně a ve vodě se prostě neztratí. Bojování s trojzubcem je pro něj přímo hračka, sám se s ním naučil používat. Dále umí zacházet s kopím a mačetou. Boj je pro něj velice snadná činnost. I když nemá moc opracovávané svaly, má docela velkou sílu. Na kterýkoli útok dokáže rychle reagovat, ale nedá se zrovna říct, že by se mu dokázal vyhnout. Je zvyklý z výcvikáče, že trénuje, a navíc k tomu ještě jezdí na moře dost často. Umí se zkrátka pohybovat ve vodě a i v přírodě, v tom je taky dobrý. Dokázal by asi přežít i v lese, i když to nikdy nezkusil, protože ve Čtyřce nic takového není. Ale při tréninku se nezajímá jenom o to, jak má bojovat, ale i o to, aby byl právě schopný nějak fungovat v přírodě. Umí vařit a lovit ryby.

[ the days after ] Mezi jeho hlavní činnosti po Hrách bylo ležení a zírání do prázdna. Bohužel, tedy naštěstí po uplynutí několika měsíců nabral sílu a chuť do života. Stále je schopen jak lovit, tak i bojovat s trojzubcem, který mu kupodivu i přes několik obětí, s nímž zabil, ani malinko neodporuje. Plně se věnuje v boji s ním, přičemž si zpestřuje útoky i obranu. Nejen s trojzubcem si dopiloval své zkušenosti, ale taktéž i s mačetou, kterou jak některým, kdo sledoval jeho Hry, bude známo, že nepoužíval. Vlastně tam ani nebyla. Nadále preferuje boj s trojzubcem, než-li s jinými zbraněmi, jelikož přeci je trojzubec hlavní zbraní ve Čtvrtém kraji, nebo snad ne? Díky Hrám zjistil o existenci jiných zbraní, než sám znal. Kupříkladu meč, jistěže už o něm někdy slyšel, ale nikdy si jej nevyzkoušel. Jak s ním, tak i s mnoha dalšími zbraněmi trénuje. I přes to, že nebyl zrovna nejlepší běžec, se po několika měsících začal věnovat atletice. Tentokrát dokáže uběhnout ještě delší tratě, než když si sám kdysi představoval. Nadále a stále umí plavat. Je to jediná schopnost, kterou s radostí provádí, na rozdíl od trénování se zbraněmi mu plavání pomáhá. Aspoň na krátkou chvíli zapomíná na své vzpomínky z Her.


[ before the Hunger Games ] Není zrovna dobrý běžec, vždy se při delší trati unaví rychleji než jeho vrstevníci, ale pokud je zrovna v nebezpečí, běží jako šílenec. Zkrátka na souši si není tak jistý, jako je třeba ve vodě. Taky když si může vybrat, tak prostě volí vodu rovnou. Má přímo panický strach z ohně, má sice rád jeho teplo, ale bojí se, že se o něj spálí. Ale to je jenom s nějakým velkým ohněm, byl by schopný si k němu sednout jako u táboráku. Ale pokud by někde hořelo, dostihne ho i panika, a pak není schopen ničho. Důvěřuje každému, jak člověku, tak i tvorovi, přičemž by to pro něj bylo nebezpečné, jelikož by to mohlo být pro něj osudné. Neumí vytvářet sítě, za což se stydí. Neumí s technologiemi, taky není z Trojky, takže to není takový problém, ale pokud by se dostal do blízkosti nějaké elektriky, tak nebude vědět, že to nesmí přijít do vody. Na vědu a takové věci ho teda moc neužije.

[ the days after ] Pokud jde o jeho neschopnosti, pořád bývá duchem nepřítomný až do doby, kdy není o něm řeč. Vztah mezi ním a ohněm se nikterak nezlepšil, i když rozhodně v jeho blízkosti neuteče jako zbabělec. Stále neumí vytvářet sítě, a proč by měl? Stejně by mu to nepomohlo a zdaleka sítě pro něj nepatří mezi důležité. Neustále se vtírá mezi ostatními a otravuje je, aniž by dbal na své následky. Je přímo alergický na muty. Nikoliv, že by trpěl alergiemi, ale absolutně je nesnáší. Taktéž nemá moc v oblibě znečištěná a těžko dýchatelná prostředí, ví, o čem mluví. Taktéž by se vám nelíbilo trpět téměř celé Hry v nesnesitelném horku či zimě. I když jej někdo za zády jen malinko šťouchne, dostává záchvat a ihned, i přesto, že neví, kdo to byl, ho praští do obličeje. A pokud nechcete dostat ránu, která by vám znetvořila na kratší dobu obličej, raději to nedělejte. Už to není ten samý chlapec, který neustále důvěřoval každému, jakmile mu někdo nepadne do oka, nasazuje nepřátelský výraz a je mu absolutně jedno, jestli se mýlí či ne.


[ before the Hunger Games ] Pochází ze Čtvrtého kraje, kde se i narodil. Je prvním i posledním dítětem Finniganových. Narodil se nečekaně, jeho rodiče jej vůbec neplánovali, nechtěli mít děti, nesnášeli a nesnáší je. Na první pohled vypadá Theodor namyšleně a bezcitně. Ve skutečnosti jeho osobnost je milá a přátelská. Jeho otec na něj neustále řval a mlátil ho, přičemž Theodor utrpěl několik těch modřin. Toto peklo mu skončilo, když jeho otec onemocněl. Místo toho, aby z toho měl radost, si o něj spíš dělá starosti, i přesto, co mu udělal. Jako malý vždy chodil k moři či k jezeru plavat. Pro něj je voda jako smysl života. Bez nějaké pomoci se učil používat trojzubec, kopí a mačetu. I když nemá moc v oblibě zbraně, trojzubec je jako jeho plyšák. Ne že by se s ním vysloveně mazlil, což by bylo divné, ale zrovna si o něm nemyslí, že je to zbraň k zabíjení. Sledovat Hladové hry je pro něj doslova zábava, přesněji řečeno se mu líbí, když splátci zabíjejí ty, kteří si zaslouží smrt. Kapitol se mu hnusí, jistě je divné, že se mu líbí Hladové hry, ale přesto nenávidí Kapitol, který ty Hry provozuje. Nelíbí se mu, jak si jeho obyvatelé hodují na jídle, které nakonec nesní a hodí jej do koše. Jak se kapitolské děti přímo vysmívají dětem v krajích, když vidí, že hladoví a nemají to, co oni.

[ the days after ] Po Hrách to s ním šlo pěkně z kopce, když vynecháme záchranu rodiny z hořícího domu. To ještě byl oslepen náhlou slávou a nebyl to ten psychicky narušený malý Finnigan. S radostí se odstěhoval od svých rodičů, kteří jej naléhavě prosili, mlátili a hádali se s ním, aby je vzal s sebou. Jenže naštěstí měl hlavu chladnou na to, aby neudělal osudovou chybu a nechal je páchnout v jejich pekelném domě. Nyní žije sám. Úplně sám. Zpočátku mu vadilo, že se mu nikdo nepokoušel pomoct či rozveselit, dokud se nestřetl s vítězi, jak z jeho rodného kraje, tak i z těch jiných, které si – některé z nich – obzvlášť neoblíbil. Se svým náhlým velkým bohatstvím nijak zbytečně nerozhazuje jako Kapitolané. Ti si kupují neustále zbytečné věci na rozdíl od něho. Stále jej provází trauma z Her, ale postupně na ně zapomíná, nikoliv alkoholem či drogami, našel si pár zajímavých činností, které rozhodně nesouvisejí se zbraněmi. Pokud jde o mentorování, samozřejmě pro něho první Hry byly tak trochu těžké, ale snaží se pomáhat svým svěřencům, i těm, kteří za pomoc zdaleka nestojí. A jakmile jde o jejich smrt, ani se na to nedívá a rychle se pádí někam odreagovat. V komunikaci je viditelně znát, že je vcelku psychicky narušený. Takže se ani nedivte, kdyby říkal největší bláboly, které ani nepochopí ten nejchytřejší člověk na světě. Snažil se mimo jiné zjistit o historii své rodiny, jelikož nevěřil báchorkám, které vykládali jeho rodiče. Nemohl dospět k tomu, že opravdu nemá prarodiče. Ale nakonec nechtěně zjistil pravdu. Zjistil, že není zdaleka jediný potomek svého otce. Jeho otec podvedl jeho matku, ale stále si není jistý, jestli opravdu chce znát svého sourozence.


× Desirée Mason - Jejich vztah je překvapivě přátelský, i když si nikdy Theo nemyslel, že by s tou osobou mohl mít vůbec někdy něco společného. Snáší ji překvapivě velmi dobře a čas od času je fajn s ní trávit čas. Sice netuší, jestli ten jejich krátkodobý romantický vztah vůbec něco znamenalo, ale o tom přátelství alespoň ví, že je pravé, myslí si to. Příliš se k ní nehlásí, jelikož si v mnoha věcech nerozumí, ale když už se sejdou, tak půjdou do města vyvést nějakou lumpárnu.

× Stephanie Borman - Bormanka je jeho nejbližší bytost. Taková spřízněná duše, jak by to tak nazval on. Těžko říct, jestli jsou vlastně oficiálně nějak spolu, nebo jejich vztah je oficiálně kamarádský, ale rozhodně tam jsou nějaké romantické city z obou stran, to už si vyjasnili. I když jsou každý z jiného kraje, perfektně si rozumí, protože jsou oba dva prostě divní pro ostatní, ale spolu jsou krásní. Když zmizela na několik let, dost ho to vzalo, ale nikdy nepřestal věřit, že se k němu vrátí.

other worlds

stranger2s.jpg