Saturday, September 28, 2013

Lewis Holbourn

[ lujz haulboorn ]

[fc] Hunter Parrish
 

    

file://quote

× [species] human
× [date of birth] january 6, 2179
× [age] forty-six | 46
× [loyalty] capitol
× [credits] 11 750

× [level] 1
× [zodiac sign] capricorn ♑︎
× [height] 180 cm | 5' 11”
× [occupation] martial arts
× [gems] 0




vitality [ 0 ] × defense [ 27 ]
  • Jakožto profesionální splátce z Druhého kraje je nějakým způsobem obeznámen se všemi zbraněmi, ale nejlíp se cítí s mačetou nebo mečem. Není to ani úplně tak, že by s tím jenom bezhlavě sekal, má naučené speciální triky a místa, do kterých by se měl strefovat, i když v případě, že máte v ruce nabroušenou mačetu, je vlastně celkem jedno, po jaké části těla protivníka se oženete. Hodně dobře ovládá i kuši. Co se mimo zbraňových schopností týče, je rychlý, ale spíš vyniká ve sprintu než v nějakém běhu náročném na vytrvalost. Taky má vypracované ruce, takže když někomu dá pořádnou pěstí, není to asi úplně nejlepší zážitek.

    Jako spousta jiných profi vítězů, i on napětí po hrách uvolňuje v tréninkovém centru. Díky tomu se naučil ještě lepší techniky pro boje na blízko, jak se zbraněmi, tak i beze zbraní. Taky začal posilovat, takže dostat se s ním do rvačky se nedoporučuje, protože jeho svaly nejsou jen na oko vypěstované pomocí steroidů. Na boj na dálku trochu zanevřel a kuš odložil. A takovéhle věci se bez tréningu rychle zanáší prachem. Vystřelit by ještě určitě dokázal, otázkou zní, jak rychle by si dokázal vzpomenout na svoje už dříve nabyté zkušenosti. Taky se naučil lézt po stromech s takovou lehkostí, že by mu kdejaké sedmička mohla závidět. Dobře, váží asi trochu více než ty podvyživené dětičky a najít vhodnou větev, která by ho unesla, je občas trochu těžší, ale pořád to dokáže mnohem lépe, než kdy před tím.
  • Není dvakrát dobrý stratég, postup si nijak dopředu neplánuje, rozhoduje se v okamžiku, kdy se rozhodnout musí. Jak je napsáno výše, moc nevyniká ve vytrvalostním běhu a v rozeznávání bylinek, i když borůvku nebo malinu ještě pozná. Kdyby si v aréně ulovil nějaké zvíře, tak s jeho zabitím jako takovým by problém neměl, ale neuměl by ho zpracovat, takže by mu to vlastně moc k ničemu nebylo. Kdyby v aréně potkal nějakého bezmocného nebo milého splátce, musel by se dost přemáhat, aby ho zabil, a jelikož ten splátce by to mohl jen hrát, dá se to taky počítat jako slabina.

    Ve strategii se nijak nepolepšil, když byl po většinu času hnán toxinem a útočil bez rozmyslu. Ani bylinky se nenaučil rozpoznávat, i když jich v džungli nebylo málo. Naporcovat zvíře se nakonec naučil, ale většinou mu s tím někdo pomáhal. Hned to však zapomněl, už jen z principu, že už se s tím nikdy nebude muset paplat. Kdyby však opravdu musel, asi by to s menší pomocí ještě zvládl. Každopádně, v tréningovém centru se naučil i těm vytrvalostním běhům, mimo jiné. Taky občas mívá pocit, že ten toxin nebyl až tak neškodný a že se docela podepsal na jeho psychice. Mívá totiž nevysvětlitelné a velmi prudké záchvaty vzteku a touhy ubližovat, kdy je schopný ublížit naprosto komukoliv. Taky je trochu více paranoidní, než býval, i když kdo by po aréně, kdy jste si museli bez přestávky hlídat záda, nebyl?

× × ×
  • [ file 001 ] Nesnáší namyšlené a povrchní lidí, i když je sám takový, a to je asi právě i ten hlavní důvod, proč tyhle lidi nesnáší, nemůže vystát nikoho, kdo je jako on. Jinak je to skvělý lhář, dokáže zalhat bez mrknutí oka, ale stejně tak dovede být až nepříjemně upřímný. Je celkem tolerantní a někdy i nechápavý. A když zrovna není mrzutý, tak dokáže být i nesmírně milý, dokonce i na lidi, které nemá rád, ale to si z nich spíš tak vesele utahuje, než že by byl přímo milý. Nemá žádné sourozence, takže měl vždycky zajištěnou stoprocentní péči. Otec na něj byl tvrdý, někdy to Lewise prostě přestalo bavit, tak si šel do výcvikového centra sekat do figurín. Nebral ho moc vážně, protože on v Hladových Hrách nikdy nebyl, z jejich rodiny to byla jeho matka, kdo se do kraje vrátil jako vítěz. Svoje rodiče vůbec neměl nikdy moc v lásce, neměl k nim respekt, protože si vždycky myslel, že jednou bude lepší jak oni dva dohromady.
  • [ file 002 ] Po charakterové stránce se toho nic moc nezměnilo. Stále je to povrchní parchant, i když s tou nenávistí vůči sobě podobným to vzdal, protože ve svém okolí má v podstatě jen takové lidi. Lhát umí pořád dokonale, ale raději se upíná ke kruté pravdě, už jen protože dokáže víc zranit. Ano, stal se z něj zapšklý a škodolibý člověk, tedy spíše ještě zapšklejší a škodolibější, než býval. Stále dokáže být i milý a pozorný, ale takových dní je podstatně méně. Po hrách se moc nevídal se svým otcem, dokonce zrušil styky i s pár jeho přáteli, které před tím měl pro podezření, že mu jdou po penězích. Kéž by to mohl udělat i se svou matkou. Jeho matinka se totiž rozhodla vynahradit mu všechna ta léta, kdy se o něj starala jen tak na půl. Téměř každý den je u něj, podstrojuje mu a přehnaně se o něj stará. Ne, že by si jí tímto činem zamiloval, ale je fajn mít každý den minimálně jedno teplé jídlo. Taky, všechno lepší, než její emocionální výbuchy typu: „Ani vlastní syn mě nemá rád!“

  • Desirée Mason × Jejich vztah je jeden velký otazník. Když zrovna neporušují zákony nebo se neopíjejí do němoty, tak se vlastně jen hádají. Přestože se snaží všechny přesvědčit, že ji nemá rád a že s ní tráví čas zcela nedobrovolně, protože je to jen pijavice, co se na něj znovu a znovu přicucává, opak je pravdou. Vlastě ji má docela rád, ale kdyby to měl někdy přiznat, tak se dá raději na dráhu avoxe nebo spáchá harakiri.
  • Shelia Holbourn × Ach, matinka. Jejich vztah rozhodně není vzorem dokonalosti. V mládí se o něj příliš nestarala a jen, co se vrátil z her, se mu to najedou snaží všechno vynahradit. Potom, co si na její přítomnost zcela odvykl, to byl trochu šok. Navíc mu přijde jako strašný psychopat a nemá ji snad skoro vůbec rád, ale pro uklizený dům a teplé jídlo ji tiše snáší.

other worlds

stranger2s.jpg